Recept: Recept voor reinigende en ultra voedende doucheolie

Ingrediënten lijst
Ontvanger: Machine + Klein tankje (250mL)
Kies het gewenste aantal: mL

Containers om te gebruiken:
1 x Aluminium fles (250 ml)
Kosten: 31,64 € 31.6406 EUR

TIJD
15min

MOEILIJKHEID
Eenvoudig

BEHOUD
90 dagen

KOSTEN
31,64 €
Deel het recept

Recept

Bij contact met water verandert deze doucheolie in een fijne emulsie die je huid subtiel reinigt en tegelijkertijd voedt! Geen huid meer die uitdroogt door zeep of douchegels. Deze doucheolie, samengesteld uit plantaardige olie van kokosnoot, zoete amandel en avocado, verzacht en verzacht de opperhuid en laat een beschermende hydrolipidenfilm achter. Essentiële olie van rozenhout regenereert de huidcellen, verstevigt en geneest de weefsels, terwijl het je een delicate geur geeft. Deze niet-vette doucheolie wordt speciaal aanbevolen voor de droge of rijpe huid en is geschikt voor alle huidtypes. 


Ingrediënten: 

  • Emulgator voor HLB 4-6-olie: deze natuurlijke oppervlakteactieve stof is afgeleid van zonnebloemolie en stabiliseert emulsies die zeer rijk zijn aan oliën. Ook bevordert het de vermenging van oliën met het douche- of badwater en geeft de doucheolie zijn reinigende eigenschappen. Het is geschikt voor alle huidtypes, vooral de droge, zeer droge, geïrriteerde of rijpe huid.
  • Plantaardige olie van zoete amandel: rijk aan linolzuur en vitamine E. Plantaardige olie van zoete amandel voedt en verzacht je huid diep en zorgt voor extreme zachtheid. Het is ideaal voor de verzorging van de gevoelige huid en staat er ook om bekend dat het de huid van baby's kalmeert en voedt.
  • Plantaardige kokosolie: bijzonder voedend, kokosolie staat bekend om de verzorging van de droge of atopische huid en van droog, kroeshaar of weerbarstig haar. Het is stevig bij kamertemperatuur, voelt aangenaam aan, is niet erg vettig en trekt snel in na het aanbrengen.
  • Plantaardige avocado-olie: bekend om zijn verzachtende en verstevigende eigenschappen, is avocado-olie perfect voor de droge, rijpe of slappe huid, omdat het de elasticiteit en het comfort van de huid herstelt. Het werkt ook tegen huidveroudering en beschermt de huid tegen externe agressies (zon, wind, kou).
  • Essentiële olie van rozenhout: essentiële olie van rozenhout werkt rechtstreeks op de opperhuid dankzij de verstevigende en helende eigenschappen. Het stimuleert ook het celregeneratieproces. Het is ideaal voor de dagelijkse huidverzorging en als anti-verouderingsverzorging voor de rijpere huid. De subtiele rozengeur werkt verzachtend en parfumeert al uw cosmetica op een aangename manier.

Gebruik

Gebruik: Aanbrengen op de natte huid tijdens het douchen of baden, wassen en afspoelen.
Doucheolie kan dagelijks worden gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen voor het starten

Voordat u begint, is het raadzaam om het werkoppervlak en het keukengerei schoon te maken en te desinfecteren: de bereide producten gaan op de huid, het is daarom noodzakelijk om elke microbiële besmetting te voorkomen!

Reinig de BeautyMix grondig. Week vervolgens een schone doek in alcohol van 70° (verkrijgbaar in de supermarkt) en desinfecteer daarmee het BeautyMix-reservoir en al het keukengerei. Laat drogen.

Maak het werkoppervlak schoon en verwijder voorwerpen die in de weg kunnen zitten.

Leg een schone papieren handdoek op het werkoppervlak en plaats het bestek erop. Houd bij de hand: een schone theelepel of spatel en een schone, droge container om de bereiding in te gieten zodra deze klaar is. Was de handen grondig.

Respecteer de doseringen die zijn aangegeven voor de ingrediënten van het recept.
Meer informatie nodig ? Raadpleeg de pagina "Aan de slag"..
Voorbereiding
1
Desinfecteer het werkblad en de BeautyMix met alcohol op 70°C.
2
Plaats de platte blender in de BeautyMix-tank, plaats de tank op de weegschaal.
3
Schakel de weegschaal in en voer vervolgens de tarra (nul) uit door op de T-toets te drukken.
4
Weeg de olie-emulgator HLB 4-6 af met een spatel of lepel.
25.0 g
5
Druk op T, weeg de plantaardige kokosolie.
45.5 g
6
Plaats de tank op de BeautyMix-basis, start een rood programma door 3 keer op de knop te drukken. Als niet alles is gesmolten, start u een rood programma opnieuw.
7
Neem de tank, plaats het deksel op de weegschaal en plaats de tank erop (de weegschaal is gevoelig voor hitte, dit zorgt ervoor dat de weging niet wordt vervormd).
8
Druk op T, weeg de zoete amandelolie.
45.5 g
9
Druk op T, weeg de plantaardige avocado-olie
65.1 g
10
Plaats de kom op de basis en start vervolgens het blauwe programma door tweemaal op de knop te drukken.
11
Neem de tank, zet de weegschaal op, druk op T, weeg de etherische olie van rozenhout.
1.23 g
12
Druk op T, weeg vitamine E.
0.86 g
13
Plaats de kom op de basis en start vervolgens het blauwe programma door tweemaal op de knop te drukken. Start het blauwe programma een tweede keer door tweemaal op te drukken.
14
Breng over naar een schone, gedesinfecteerde glazen fles en schraap goed met een spatel of lepel. De crème is vloeibaar als hij heet is en wordt dikker als hij afkoelt. Tips: je kunt het in de koelkast zetten, zodat de crème sneller afkoelt.
15
Breng over naar een droge, schone fles. Etiketteer het product met de volgende informatie: naam van het recept, ingrediënten, productiedatum, houdbaarheidsdatum en capaciteit.
16
Om de tank schoon te maken, vult u deze tot de bovenste streep met water met een beetje afwasmiddel en start u het eerste programma (paars).
En daar ga je!