Hoe gebruik je groene klei als kompres?
Brandwonden, reuma, rugpijn of zelfs kiespijn, de indicaties voor groene klei zijn onuitputtelijk. Wat zijn de voordelen van kompressen van groene klei? hoe gebruik je ze? hoe maak je ze zelf?

De ... gebruikenGroene klei


Waarom groene klei als kompres gebruiken?

Brandwonden, reuma, rugpijn of zelfs kiespijn, de tekenen vanGroene klei zijn onuitputtelijk. Dit 100% natuurlijke materiaal, dat al millennia lang in de aarde wordt gevormd door de erosie van rotsen, zit boordevol voordelen voor het lichaam. Toegepast als kompres is groene klei het ideale actieve ingrediënt om ontstekingen te verlichten en de genezing van uw wonden te versnellen.


De mening van onze apotheker

Onze apotheker
Morgan
Apotheker
Waarom kiezen voor dit product?
Groene klei ontstaat door de ontbinding en kristallisatie van de oppervlakkige delen van de aardkorst. Rijk aan mineralen, met name aluminiumsilicaat en sporenelementen zoals ijzer of magnesium, is dit materiaal met talloze eigenschappen ongeëvenaard voor de behandeling van uw dagelijkse kwalen. Het belangrijkste element, silica, is een van de componenten van menselijke lichaamsweefsels. Het helpt onder andere de sterkte van botten te versterken en draagt bij aan de goede gezondheid van tanden, haar en spieren.
De meest voorkomende vormen van groene klei, illiet en montmorilloniet, worden gebruikt als kompres en zijn fantastisch voor het absorberen van vloeistoffen en het elimineren van gifstoffen. Ze maken het bijvoorbeeld mogelijk de pijn bij insectenbeten te verminderen of pijnlijke gewrichten te verlichten.


Gebruik: Hoe groene klei als kompres gebruiken?

L’Groene klei Groene klei als kompres heeft meerdere indicaties. Het doet vooral wonderen bij trauma's zoals verstuikingen, tendinitis, lumbago of oedeem. Dankzij de ontstekingsremmende, pijnstillende en remineraliserende eigenschappen helpt het ook het lijden te verlichten bij chronische pathologieën zoals artrose of reuma.

De kers op de taart is dat deze behandeling met meerdere deugden in slechts enkele minuten kan worden bereid!

De eerste stap bestaat uit het maken van het groene kleideeg, dat vervolgens wordt gebruikt om het kompres te maken. Dit mag alleen worden bereid met houten of glazen keukengerei, omdat metaal de neiging heeft de klei te denatureren en ervoor te zorgen dat deze zijn eigenschappen verliest.
Om een goede kleipasta te maken, voegt u een dosis klei, in poedervorm of in korrels, toe aan het water, waarbij u de hoeveelheid aanpast aan het te behandelen gebied. Laat het mengsel vervolgens 10 tot 15 minuten staan, zodat de klei volledig gerehydrateerd is.

Eenmaal voorzichtig gemengd, plaatst u de groene kleipasta op een strook katoen of een steriel kompres van enkele centimeters dik en brengt u deze vervolgens rechtstreeks aan op het te behandelen deel van het lichaam. Druk eenvoudig lichtjes op het kompres en verbind het vervolgens om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats blijft gedurende de gehele duur van het aanbrengen, wat kan variëren tussen 30 minuten en enkele uren, afhankelijk van het gewenste effect.

Zodra het kompres is verwijderd, spoelt u het eenvoudig af met schoon water en droogt u het goed af.
Het kompres van groene klei kan worden gemaakt met heet water en omgeven door huishoudfolie om bijvoorbeeld artrosepijn te behandelen of met koud water om bijvoorbeeld een verstuikte enkel leeg te laten lopen.


Groene kleikompres voor wie en voor welk gebruik?

Groene kleikompressen zijn het essentiële ingrediënt als u last heeft van:

Gewrichts-, reumatische of spierpijn
Van kiespijn
Irritatie of jeuk
Van brandwonden
Verschillende trauma's zoals verstuikingen of hematomen

Onze complete recepten en doe-het-zelfformuleringen


3 snelle recepten en kompressen van groene klei


Kompres gemaakt van groene klei en essentiële oliën van dennen- en wintergroen

Dit kompres is magisch om je te ontspannen en je pijn te kalmeren. Om dit te bereiken is niets eenvoudiger.
Giet 12 eetlepels poederGroene klei in een geschikte container en voeg 5 druppels toeEssentiële olie van grove den, 5 druppelswintergroen etherische olie en 1 eetlepel olie arnica-plant. Roer en voeg beetje bij beetje water toe, tot je een dikke en homogene pasta verkrijgt. Verdeel het mengsel op een schone doek, breng het aan op de pijnlijke plek en laat het minimaal 20 minuten intrekken om het pijnstillende en ontspannende effect te maximaliseren.


Kompres met groene klei en etherische olie van kruidnagel

Om kiespijn te bestrijden, niets beter dan een kompresGroene klei Om kiespijn te bestrijden is er niets beter dan een kompres met groene klei en kruidnagel. Voeg twee tot drie druppels essentiële kruidnagelolie toe aan uw kleipasta en u verkrijgt een uiterst effectief kompres om pijn te bestrijden, het behandelde gebied te ontsteken en het risico op de vorming van een tandabces te verminderen. Het kompres moet rechtstreeks op de wang worden aangebracht en minimaal een uur op zijn plaats blijven. De operatie kan 3 keer per dag worden herhaald.

Kompres van groene klei en ciderazijn

Dit uitdrukkelijke kompresreceptGroene klei Dit uitdrukkelijke recept voor kompressen van groene klei is een must-have als u last heeft van bronchitis.
Meng je groene klei in poedervorm met een beetje koud water tot een gladde pasta en voeg een paar druppels ciderazijn toe. Spreid een dikke laag uit op een strook watten en breng het rechtstreeks op de bronchiën aan, en omring het vervolgens met een strook om het kompres een half uur tot een uur vast te houden. Er is niets beters om ademhalingsmoeilijkheden en een warm gevoel op de borst te kalmeren!



Eigenschappen en voordelen


Wat zijn de voordelen van groene klei?

Groene klei is essentieel voor je medicijnkastje. Dit voorouderlijke en magische ingrediënt heeft talloze deugden voor het lichaam en is in staat bijna al uw dagelijkse kwalen te verlichten.


Om de ontstekingspijn van reuma en artrose te verzachten

Alleen of in combinatie met een etherische olie, zoals citroen-eucalyptus, wordt groene klei in een kompres je beste bondgenoot als je regelmatig last hebt van rugpijn, reumatische pijn of zelfs artrose. Dankzij de ontstekingsremmende en pijnstillende werking vermindert het uw pijn en helpt het u uw mobiliteit en levensvreugde terug te krijgen.


Om wonden en brandwonden te genezen

Groene klei draagt bij aan de genezing van wonden en brandwonden door onzuiverheden te absorberen en exsudaat te verminderen. Als kompres verzacht het de pijn, voorkomt het infecties en zorgt het ervoor dat uw huidcellen zich sneller kunnen herbouwen.


Om spieren en pijn te verlichten

Heb je jezelf tijdens je sportsessie te hard geduwd en ben je pijnlijk wakker geworden? Rijk aan mineralen en sporenelementen draagt groene klei bij tot de remineralisatie van spieren en het verlichten van pijn. Het wordt in een dikke laag op een schone doek aangebracht en vervolgens op de pijnlijke plekken aangebracht. Het werkt binnen één tot twee uur.


Om kiespijn te verlichten

Heeft u ooit last gehad van kiespijn? Als dat zo is, dan moet je weten hoe verschrikkelijk pijnlijk het kan zijn! Dankzij de pijnstillende en verzachtende werking vermindert groene klei in een kompres uw pijn en helpt het u te wachten tot uw afspraak bij de tandarts.

Meer tonen Verbergen


Gedetailleerde eigenschappen van groene klei

Absorberend en adsorberend

Een van de grootste krachten van groene klei is zijn absorptievermogen! Net als een spons kan hij tot 20% van zijn gewicht aan vloeistof opnemen. Het is ook adsorberend, waardoor het microben en gifstoffen op het oppervlak kan aantrekken en vasthouden. Deze twee eigenschappen geven het een voorkeursplaats bij de behandeling van lekkende wonden, vooral als er sprake is van etter.


Ontstekingsremmend en pijnstillend

Krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende groene klei is ideaal voor het herstellen van weefsels, pezen en ligamenten. Het is de beste vriend van een atleet en helpt bij het absorberen van hematomen in het geval van een verstuiking of kneuzing, en om een goede bloedcirculatie naar het gewonde gebied te herstellen. Als het 's nachts als kompres wordt aangebracht, vermindert het de ontstekingen aanzienlijk.


Zuiverend en verzachtend

Door zijn absorberende werking is groene klei een van de essentiële ingrediënten in cosmetica en wordt vooral aanbevolen voor de gecombineerde tot vette huid, waar talg in overvloed aanwezig is. Reinigend, ontzwellend en remineraliserend, het verzorgt uw huid door deze diep te zuiveren en op milde wijze te bevrijden van onzuiverheden. Dankzij de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen verzorgt het de droge huid die gevoelig is voor irritatie en verzacht het de huid.


Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Uiterlijk is groene klei geschikt voor alle huidtypes en heeft geen contra-indicaties. Het is echter raadzaam om het gebruik ervan te beperken als u een zeer droge huid heeft en het risico loopt deze nog verder uit te drogen.

Essentiële oliën en natuurlijke remedies voor zware benen
Zware benen: hoe ontstaat dit fenomeen? Wat zijn de oorzaken en symptomen? Vind in dit bestand alle antwoorden op uw vragen, onze eenvoudige en effectieve natuurlijke remedies op basis van essentiële oliën en planten