Vette huidvijl. Essentiële oliën, plantaardige oliën en zelfgemaakte recepten
Een vette huid is een huid waarvan de mechanismen gedeeltelijk verstoord zijn: talg wordt bijvoorbeeld in te grote hoeveelheden geproduceerd en verstopt de poriën. De huid glanst, de poriën worden verwijd en in sommige gevallen verschijnen er puistjes.

Vette huidproblemen zijn voor sommige vrouwen een echte nachtmerrie! Een vette huid is een huid waarvan de mechanismen gedeeltelijk niet werken: talg wordt bijvoorbeeld in te grote hoeveelheden geproduceerd en verstopt de poriën. De huid glanst, de poriën worden verwijd en in sommige gevallen verschijnen er puistjes. We hebben een speciaal dossier voor de vette huid samengesteld waarin we uitleggen hoe u deze goed kunt verzorgen en u advies, tips en ideeën geven voor natuurlijke recepten voor een leven in harmonie met uw huid.

Aan de andere kant is er goed nieuws: een vette huid = MINDER RIMPELS (zie de uitleg verderop in het artikel).

Vette huidvijl. Essentiële oliën, plantaardige oliën, cosmetische behandelingen en recepten

 

   Express-recepten   

Reinigingslotion voor de vette huid

Reinigingslotion voor de vette huid

Ingrediënten:

 

Hoe te gebruiken ?

Giet alle ingrediënten in de aangegeven volgorde en schud krachtig. 's Ochtends en 's avonds met cirkelvormige bewegingen aanbrengen op een vochtig gezicht. Spoel af met schoon water.
Tea tree etherische olie tegen de vette huid. Recept voor dagcrème.

Tea tree etherische olie tegen de vette huid. Recept voor dagcrème.

Ingrediënten:

 

Bereiding: Giet de hazelnootolie in een eerste kom en voeg de druppels vitamine E toe. Meng voorzichtig en voeg dan de Huidskleur. Giet de lavendelhydrosol en het zuiveringszout in een tweede kom. Zet beide kommen au bain-marie en verwarm zonder te mengen. Zodra de Cutina volledig gesmolten is, wacht je nog een minuutje om de juiste temperatuur te bereiken. Haal de twee kommen uit de bain-marie en giet de kom met de waterfase (hydrosol) in de olieachtige fase (hazelnootolie). Klop het mengsel onmiddellijk gedurende 5 minuten met een mini-garde of vork tot een gladde crème ontstaat. Laat afkoelen en voeg dan het isocide en de etherische olie van de tea tree toe. Giet in een pot en gebruik binnen 3 maanden na bereiding (houdbaarheidsdatum).

Hoe te gebruiken ?

Gebruik 's morgens op een gereinigde huid.
Masker- en scrubduo “Perfect Skin” voor de vette huid:

Masker- en scrubduo “Perfect Skin” voor de vette huid:

Ingrediënten:

 

Bereiding: Meng de klei en het walnootschilpoeder, voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en meng tot je een homogene pasta verkrijgt.

Hoe te gebruiken ?

Gebruik twee keer per week bij een vette huid: aanbrengen op een vochtig gezicht, met cirkelvormige bewegingen over het hele gezicht masseren en een paar minuten laten inwerken. Als uw huid vettig en hyperreactief is (gemakkelijk bloost), kunt u deze scrub slechts één keer per jaar gebruiken.
Vette huid: Zuiverend en regenererend masker met essentiële olie van rozenhout

Vette huid: Zuiverend en regenererend masker met essentiële olie van rozenhout

Ingrediënten:

 

Bereiding: Meng de Rhassoul in een kom met de olijfolie, lavendelhydrosol en gesteriliseerd water. Wanneer de bereiding homogeen is, integreer je de overige ingrediënten in de bereiding. Meng met een spatel (of marijs) tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Breng de room over in de pot.

Hoe te gebruiken ?

Gebruik het masker één keer per week op een vochtige huid en laat het 5 minuten inwerken. Neem vóór elke toepassing een stoombad van 2 tot 4 minuten om de poriën te verwijden en een optimale werking van het masker mogelijk te maken.

Contra-indicaties:

Sommige etherische oliën zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen (gedurende de gehele zwangerschap), vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 8 jaar.
Lees aandachtig de voorzorgsmaatregelen en beperkingen voor het gebruik van elke essentiële olie.

   Herken en identificeer uw huidtype

Hoe kunt u uw huidtype kennen en identificeren? (vette, droge, gecombineerde huid, enz.)

Hoe kunt u uw huidtype kennen en identificeren? (vette, droge, gecombineerde huid, enz.)

Om de meest geschikte producten te kunnen gebruiken, moet u eerst uw huidtype kennen. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de 5 belangrijkste huidtypes:

  • Droge huid: de huid is erg dun, de poriën zijn vrijwel onzichtbaar en de talgproductie is minimaal. De huid reageert zeer snel op de zon, wind en kou, ze is ruw en dof. Op een droge huid verschijnen de eerste rimpels sneller. De droogheid van de huid neemt toe met de leeftijd.
  • Vette huid: de huid glanst, de poriën zijn verwijd en hebben de neiging verstopt te raken en puistjes en mee-eters te vormen. Een vette huid wordt met de jaren steeds minder vettig.
  • Gemengde huid: de huid glanst op het voorhoofd, de zijkanten van de neus en de kin. De rest van het gezicht is zacht of eerder droog, de huid is fijn en de poriën zijn onzichtbaar. Een gecombineerde huid is doorgaans een mengsel van een droge huid en een vette huid, afhankelijk van de betreffende delen van het gezicht.
  • Normale huid: de huid glanst vrijwel niet, is zacht en fijn. De teint is natuurlijk, lichtroze op de wangen. Er zijn vrijwel geen mee-eters of irritaties.
  • Gevoelige huid: de huid is reactief en wordt snel rood. Over het algemeen wordt een gevoel van ongemak gevoeld: tintelingen, strakke huid en kietelen. Het gezicht en de gebieden die worden blootgesteld aan kou en zon worden het meest getroffen.

U heeft ervoor gezorgd dat uw huid de neiging heeft vettig te zijn, dus deze tips zullen waardevol voor u zijn. Zo niet, bekijk dan onze andere artikelen die betrekking hebben op jouw huidtype.

Waarom glanst mijn huid? De oorsprong van een vette huid.

Waarom glanst mijn huid? De oorsprong van een vette huid.

Dikke huid en overmatige talgproductie - dit zijn de belangrijkste redenen voor glans die iedereen met een vette huid kent. Talg verstopt de poriën en vormt mee-eters. Maar waar zou het probleem vandaan kunnen komen?

  • Erfelijkheid. Niets helpt, we kunnen ons niet losmaken van de genen die ons dit probleem hebben bezorgd. Je zult je huid dus meer tijd moeten geven en vooral de meest geschikte producten moeten gebruiken om de glans te beperken.
  • Hormonale disbalans. Adolescenten worden het vaakst getroffen tijdens de puberteit. Meestal verdwijnt dit probleem na de 25e verjaardag. Mannelijke hormonen (testosteron) zijn ook in verband gebracht met acne en jonge jongens hebben er meer last van dan meisjes.
  • Spanning. Mensen die depressief zijn of gevoelig zijn voor stress hebben meer kans op een vette huid. Bovenal moeten we de bron van depressie en stress wegnemen, zodat de huid al haar schoonheid kan herwinnen.
  • Slechte voeding. Je moet fastfood, vet voedsel en suiker beperken. Groenten en fruit zijn de bondgenoten van een perfecte huid.

    De beste essentiële oliën voor de vette huid    

 

Essentiële oliën tegen de vette huid:

Hier is onze selectie van de TOP 5 van de meest effectieve en meest geschikte essentiële oliën voor de behandeling van problemen die verband houden met een vette huid.

Essentiële olie van theeboom:


Het is de EO voor de probleemhuid bij uitstek. Antibacterieel, schimmelwerend en antiviraal, het is zuiverend en zeer effectief in het bestrijden van mee-eters en kleine ontstekingen van de huid. Bovendien wordt het goed verdragen!

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Citroen essentiële olie:


Antiseptisch en antioxidant, het helpt de talgproductie te reguleren, de poriën te reinigen en strakker te maken.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Essentiële olie van rozengeranium:


Kalmeert huidontstekingen, reguleert de talgproductie. Het is antibacterieel en samentrekkend: het vernauwt de poriën en bestrijdt puistjes.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Echte essentiële olie van lavendel:


Algemeen antisepticum, het is ook een krachtige genezende en regenererende olie. Lokale pijnstiller, het helpt ook pijnlijke plekken te verzachten.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Edele kamille etherische olie:


een van de beste oliën om geïrriteerde huid en ontstekingen te kalmeren. Deze olie helpt puistjes snel te verwijderen en roodheid te voorkomen.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

    Plantaardige oliën geschikt voor de vette huid    

 

Plantaardige oliën geschikt voor de vette huid:

Hier is onze selectie van de TOP 4 van de meest effectieve en meest geschikte plantaardige oliën (penetrerend, niet-comedogeen, regulerend, enz.) om problemen in verband met een vette huid te behandelen.

Huile de jojoba:


Deze plantaardige was (vast onder 14°) is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest vette. Het reguleert de talgproductie en beschermt de huid tegen veroudering. Zeer doordringend, maakt de huid zacht en niet vettig.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Notenolie:


Deze eenvoudig te gebruiken virgin olie kan door het hele gezin en voor alle huidtypes worden gebruikt. Het verstevigt en hydrateert de probleemhuid zonder deze vettig te maken. Het is zeer indringend en ruikt naar hazelnoten. Pas echter op voor mensen die allergisch zijn voor noten!

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Zwartzaadolie:


Gebruikt als virgin olie, drager voor etherische oliën of als actief ingrediënt op zichzelf, doet zwartzaadolie wonderen voor de vette en probleemhuid. Het is nuttig om huidveroudering en huidproblemen te bestrijden: acne of eczeem. Hoewel het wordt beschouwd als een van de meest actieve HV’s, wordt het nog steeds goed verdragen.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Druivenpitolie:


Met een zeer uitgebalanceerde samenstelling aan vetzuren voedt het de huid diep en reguleert het de talgproductie. Zeer doordringend, laat geen vettig laagje achter op de huid. Het is tevens een goede antioxidant en gaat daardoor huidveroudering tegen.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

    Hydrolaten geschikt voor de vette huid    

 

Essentiële hydrosolen voor de vette huid:

Hier is onze selectie van de TOP 3 hydrosolen voor uw schoonheidsroutine als u een huid heeft die snel vet wordt.

Rozemarijnhydrosol:


Samentrekkend, zuiverend, tonisch. Helpt puistjes te bestrijden, poriën te verkleinen en de talgproductie te reguleren.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Romeinse kamillehydrosol:


Ontstekingsremmend, samentrekkend en kalmerend. Romeinse kamillehydrosol helpt de gecombineerde en vette huid weer in balans te brengen en kalmeert de gevoelige huid.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

Rozen- (en lavendel) hydrosol


uitstekende actieve ingrediënt voor het zuiveren van de huid, het is ook tonifiërend en anti-rimpel. De geur kalmeert en verfrist.

Vul het productblad in / ga naar de winkel

 

Zonder te vergeten dat de hydrosolen van Immortelle en Kamille min of meer dezelfde eigenschappen hebben als de overeenkomstige EO's, maar zonder contra-indicaties of voorzorgsmaatregelen bij gebruik!

 

  Gezondheid uitleg   

Wat te doen om de glans van een vette huid te beperken?

  • Leer eerst hoe u uw huid kunt reinigen. Het ideaal is om hem twee keer per dag ('s ochtends en 's avonds) schoon te maken met zachte, alcoholvrije producten. Zeg STOP tegen producten die alcohol bevatten. Ze drogen de huid uit en lossen nooit een vette huidprobleem op, maar verhogen integendeel de talgproductie. Als reactie op alcohol produceert de huid zelfs nog meer talg en het boemerangeffect laat niet lang op zich wachten.
  • Vergeet dan niet om het te hydrateren. Ja, je leest het goed, HYDRATE. Verwar hydraterend en voedend niet: een droge huid moet gevoed worden (met crèmes op oliebasis bijvoorbeeld), een vette huid moet altijd gehydrateerd zijn (met crèmes die rijk zijn aan de waterfase en arm aan de olieachtige fase). Elke huid heeft hydratatie nodig. Een teveel aan talg betekent niet dat uw huid erg gehydrateerd is. Het is belangrijk om de juiste formule voor uw crème te kiezen. Het ideaal is een lichte crème die gemakkelijk doordringt zonder een laagje vet achter te laten.
  • Vergeet niet één keer per week de scrubbox door te nemen. Exfoliatie helpt dode cellen te verwijderen en poriën te ontstoppen. Houd er rekening mee dat te vaak en te krachtig gebruik het tegenovergestelde effect heeft en dat uw huid nog meer kan glanzen door het rebound-effect, net als bij alcohol.
  • Maak een of twee keer per maand maskers. Het beste masker is dat met klei, dat overtollig talg helpt absorberen en de productie ervan reguleert. Nogmaals, probeer ze niet elke dag te doen, anders heb je het tegenovergestelde effect.

 

Wist je dat… een vette huid = minder rimpels…

Een vette huid is beter beschermd tegen het ontstaan van rimpels. Met het ouder worden produceren de cellen steeds minder talg en verliezen ze hun elasticiteit. Als de droge huid en de normale huid eerder last hebben van dit probleem, komt dat vooral door een gebrek aan talg. Een vette huid behoudt zijn elasticiteit langer. Dit is best goed nieuws!

Maar voordat we het over rimpels hebben, volgen hier enkele natuurlijke tips om dagelijks goed voor uw vette huid te zorgen.

 

 

 

      Dagelijkse tips   

Dagelijkse tips en trucs voor een vette huid:

Dagelijkse tips en trucs voor een vette huid:

  • Was je gezicht minstens twee keer per dag met ZEER zachte reinigingsmiddelen om overtollige olie te verwijderen en te voorkomen dat bacteriën groeien.
  • Vermijd overmatig langdurige blootstelling aan de zon, omdat de zon de talgproductie en ontstekingen kan verhogen.
  • Voer regelmatig scrubs en maskers uit om de huid diep te reinigen en de poriën te ontstoppen.
  • Vermijd roken en alcohol drinken, omdat de huid zijn elasticiteit en glans verliest.
  • Drink minimaal 1,5 liter water per dag
  • Eet dagelijks fruit en groenten voor een dagelijkse inname van vitamines en mineralen.
  • Hydrateer uw huid door lichte crèmes te kiezen.




Hyaluronzuur voor gezicht en huid
Ontdek de voordelen van hyaluronzuur. Hoe en waarom hyaluronzuur gebruiken voor uw gezichtsverzorging? ontdek de anti-verouderingseigenschappen en de voordelen ervan tegen rimpels. Hydraterend en opvullend, het is een must-have.